Kirándulójegy

prague-to-budapest-train

A kirándulójegyek azok számára jelentenek kedvező ajánlatot, akik legfeljebb négy napot szeretnének eltölteni Ausztria, Csehország, Románia kisebb-nagyobb városaiban, vagy a szlovák Tátrába.

A kirándulójegy négy napig érvényes oda-vissza utazásra, kizárólag Budapestről és esetenként Debrecenből történő indulásokra, csak másodosztályon, kötött, a célállomáshoz vezető leggyorsabb útvonalon. A kirándulójegy helybiztosítást nem tartalmaz, azt külön kell megváltani. A kirándulójegy cseréje és visszaváltása csak az érvényességének első napja előtt lehetséges - kezelési költség levonásával. A gyermekek 6-tól 14 éves korig általában a felnőtt ár felét fizetik.

Kirándulójegyek 

Prágába és Bécsbe különleges, a városi közlekedést is tartalmazó kirándulójegyeket is kínálunk. A bécsi tömegközlekedéses kirándulójegy érvényessége első két-, a prágai pedig első három napján használható fel a városi közlekedési szövetségek városi zónáján (Prága: PID P+0, Bécs: VOR 100) belül korlátlan utazásra metrón, villamosokon, helyi és helyközi buszokon, valamint az ÖBB és a ČD regionális (R, REX, Os, Sp) és elővárosi (S-Bahn) vonatain. 

Ausztria

A Dacia nemzetközi gyorsvonatra a helyjegy váltása kötelező, a RJ, EC vonatokra nem, csak váltható 3€/ út. Ausztriába a kirándulójegyek kizárólag az államvasút, az ÖBB által üzemeltetett vonatokon (railjet, ICE, EC, IC, ÖBB-IC, EuroNight, REX, R, S-Bahn, D-Zug) érvényesek. A magánvasutak (pl. westbahn) járataira nem.  Az osztrák kirándulójegyekkel az útmegszakítás a magyar szakaszon nem lehetséges. Viszont hosszabb út részbeni fedezésére felhasználható. Az ajánlat csak magyar kiindulási állomással értékesíthető.Kutyák részére nem értékesíthető.

Bécs :

Városi közlekedés nélkül: 33 €

Városi közlekedéssel: 43 €

Debrecenből, városi közlekedés nélkül: 39 €

Debrecenből, városi közlekedéssel: 49 €

Graz, Linz: 39 €

Salzburg: 45 €

Bécsújhely: 19 €

Bad Ischl, Kitzbühel, Bad Gastein: 69 €

Klagenfurt, Villach, Radstadt: 79 €

Innsbruck, Jenbach, Lienz: 89 €

Csehország :

Budapest és Prága / Brno között nem kötelező a helybiztosítás. A helybiztosítás ára egy útra 3€. A cseh kirándulójeggyel az útmegszakítás nem lehetséges, de hosszabb út részbeni fedezésére felhasználható. Az ajánlat csak magyar kiindulási állomással értékesíthető. Kutyák részére nem értékesíthető.

Prága :

Városi közlekedés nélkül: 49 €

Városi közlekedéssel: 59 € (gyermekeknek 14 éves korig 35,70 €)

Brno: 39 €

Románia

A magyar - román relációban a vonatok többségén nem kötelező a helybiztosítás, de váltható. A helybiztosítás ára egy útra 3€. A román kirándulójeggyel az útmegszakítás nem lehetséges és hosszabb út részbeni fedezésére sem használható fel. Az ajánlat csak magyar kiindulási állomással értékesíthető. Kutyák részére is értékesíthető, a felnőtt ár feléért.

Arad: 21 €

Nagyvárad: 21 €

Debrecenből Nagyváradra: 14 €

Temesvár: 27 €

Kolozsvár: 36 €

Debrecenből Kolozsvárra: 29 €

Marosvásárhely: 43 €

Nagyszeben: 46 €

Segesvár: 49 €

Csíkszereda: 53 €

Brassó: 55 €

Szlovákia :

A tátrai kirándulójegy : A tátrai kirándulójegy, melynek ára felnőttek részére 36,5 euró, gyermekek részére 18,25 euró.

A Budapest – Poprád (Poprad-Tatry) vagy Budapest – Csorba (Štrba) viszonylatra Kassán át, menettérti útra érvényes. A kirándulójegy érvénytartama alatt korlátlan számú utazásra jogosít a Magas-Tátra a térképen megjelölt vasútvonalain. (Más jegyektől eltérően a tátrai kirándulójegyet a tátrai hegyi vonatokon nem kell érvényesíteni az állomásokon található, érvényesítésre felszólító táblák ellenére sem.)  Amennyiben az utas Kassáról Poprádra InterCity járaton utazik, így a kirándulójegy mellé IC felárat kell váltani. A magyarországi nemzetközi pénztárakban a szlovák belföldi IC vonatra a felár egy útra 6 euróért, a szlovák belföldi pénztárakban a felár egy útra 5 euróért váltható meg. A tátrai kirándulójeggyel az útmegszakítás lehetséges és hosszabb út részbeni fedezésére is felhasználható! Az ajánlat csak budapesti kiindulási állomással értékesíthető! Kutyák részére is értékesíthető, a felnőtt ár feléért.

tatra_terkep_rb_1000x700