InterRail, a vonatbérleted

Skót

A vonatozás szabadsága

 

Az Interrail kínálatában az egész Európára érvényes Globál, valamint egyországos bérletek szerepelnek folyamatos és flexibilis érvénytartalommal. A folyamatos bérletekkel érvényességük teljes időtartama alatt ingyen utazhat, míg a flexibilis bérletekkel csak a szabadon választott napokon.

A felnőtt bérletet váltó utasok kíséretében legfeljebb két 12 év alatti gyerek ingyen utazhat, a további gyerekeknek ifjúsági bérletet kell váltani. A "Senior" bérletet 60 év fölötti személyek válthatják meg, míg az ifjúsági bérlet váltására 28 éves kor alatt nyílik lehetőség.

Az Interrail-bérlet névre szóló, másra nem ruházható át és mással nem osztható meg. Megváltásakor be kell mutatnia személyi igazolványát vagy útlevelét, amelyet útja során is magánál kell tartania, és a jegyvizsgáló kérésére is meg kell mutatnia.

A Globál bérlet a lakóhely szerinti országban csak egy, a határig történő odautazásra, és egy hazautazásra használható fel, további ki- és beutazás esetén a magyar szakaszra nemzetközi menetjegyet kell váltani, melyre a MÁV-START 50%-os kedvezményt biztosít. Az egyországos bérletekhez nem vásárolható kedvezményes jegy a célországba való kiutazáshoz.

Egyes országokban a távolsági és nagysebességű vonatokon a helyjegy váltása kötelező, ezekről az elektronikus menetrendekben, a vasúti jegypénztárakban, a "Rail Planner Eurail/Interrail" applikációból, illetve az Európai Vasúti Menetrendkönyvből tájékozódhat. A legtöbb nemzetközi és külföldi helyjegyköteles vonatra a helyjegy a magyarországi nemzetközi vasúti jegypénztárakban is megvásárolható elővételben, akár sinenvagyunk.hu közreműködésével is! Mivel a nyári szezonban a helyek hamar elfogynak, így kérjük, hogy ezek megváltásáról lehetőleg elővételben gondoskodjon!

Amennyiben fekvőhelyes- vagy hálókocsit vesz igénybe, az Interrail mellé erre külön kell helyjegyet váltania. A foglalható komfortkategóriák függenek a bérlet kocsiosztályától is - számos vonaton az egyágyas (Single) és a zuhanyzós (DeLuxe) hálófülkék, illetve néhol a négyágyas fekvőhely-fülkék csak 1. osztályú menetjeggyel vehetők igénybe.

Ha egy adott napon csak éjszakai (fekvőhelyes- és hálókocsikat is továbbító) vonattal utazik, és vonatja este 7 óra után indul - emellett hajnali 4 óra után érkezik -, akkor a flexibilis érvényességű InterRail menetjegyre csak a vonat érkezésének napját kell beírni, így a bérlet az érkezés napján további utazásokra, kirándulásokra felhasználható.

InterRail bérletek rendelése

interrail_presales_4lepes_2016-01_2016-01-27-01 Az InterRail bérletek többféle változatban válthatók, ezért nagyon fontos, hogy előzetesen megválaszolja a baloldali képen feltett kérdéseket, mert ezekkel ismeretében választható ki a legjobb ár/érték arányú menetjegy!

Ha már rendelkezik konkrét utazási tervvel, írja meg nekünk e-mailben, telefonszámát  is megadva, hogy kollégánk segítségére lehessen a bérletjegye és a helyjegyek kiválasztásában és megrendelésében.

info@sinenvagyunk.hu

InterRail global

InterRail egyországos bérletek:

Amennyiben egyetlen országon belül vonatozna egy hónapon belül legalább három alkalommal nagyobb távolságra, érdemes lehet InterRail egyországos bérletet vásárolnia, amivel sok országban fajlagosan az ottani belföldi teljesárú jegyeknél olcsóbban utazhat. Ez a bérlet mindegyik InterRail ajánlatban résztvevő ország területére váltható, Bosznia-Hercegovina, és Montenegro kivételével. A bérletek ára a célországonként más, igazodva azok általános árszínvonalához. 

Az InterRail egyországos bérletek 3, 4, 6 és 8 napos érvénytartammal válthatóak, egy hónapon belüli rugalmas felhasználással, az egyes napokat elegendő az adott napi utazás megkezdésekor beírni a jegyre, tehát a jegyváltáskor nem kell megadni a konkrét napokat az érvénytartamon belül.

Az egyországos bérletek minden olyan kedvezményt biztosítanak az adott országra, amelyet a globál bérletek. A célországba való odautazáshoz azonban - ha vonattal történik - külön menetjegyet kell váltani annak határig, amelyre útvonali kedvezmények érvényesíthetők, de a közbeeső országokra válthatók további egyországos bérletek is. Az adott országba vasúton való be- és kiutazás is egy utazási napot jelent, amennyiben az adott ország területén e célra a bérletet használja fel. Az éjszakai utazásokra vonatkozó, két bekezdéssel korábban ismertetett szabály ebben az esetben is érvényes!

InterRail egyországos3

InterRail egyországos

InterRail egyországos2Az Interrail vasúti bérlethez tartozó további kedvezmények:

  • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon
  • ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon
  • kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban
  • ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba
  • kedvezményes belépő múzeumokba és egyéb attrakciókba
  • kedvezményes városnéző programok

Az egyes országokon belüli érvényességről, illetve felhasználást érintő információkról részletesebben a MÁV-START honlapjáról érhetők el tájékoztatók.